woensdag 29 oktober 2014

Zelfgemaakte appelmoes

Gisteren maakte ik voor het eerst, en met dank aan mijn moeder, zelf appelmoes. En wauw wat was ie lekker! :)

Wat heb je nodig?
2 appels (ik had Goudrenetten)
Kaneel
Zoetstof

Schil de appels en verwijder de klokhuizen, snij ze hierna in kleine stukjes. Zet een steelpannetje met koud water op het vuur en voeg de stukjes appel toe. Wacht tot het water kookt en zet het vuur dan iets lager. Na een minuut of 15 (kan iets langer duren..) zijn de appels zacht en kun je ze prakken.
Maak van de appels een glad mengsel en voeg de kaneel toe, net zoveel als je zelf lekker vindt :) (ik houuuu er van en gebruikte dus heel veel..)
Wanneer je het nog wat zoeter wil hebben kun je er nog zoetstof (of suiker) doorheen roeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten