zondag 18 oktober 2015

Vega pasta

Vandaag eet ik pasta, dat weet ik al om 11 uur 's morgens. 

Maar hoe weet ik dat dan al? Nou, simpel. Ik werk in een pizzeria en daar verkopen we (jawel) pizza, pasta en maaltijdsalades. Misschien niet heel slim na de lasagne van gisteravond maar ach, het is wél lekker. En daar gaat het uiteindelijk om.

Wat heb je nodig?
- pasta voor 1 persoon
- 1 teen knoflook
- tomaten naar smaak
- zongedroogde tomaten naar smaak
- olijven naar smaak
- champignons naar smaak
- rucola 
- parmezaanse kaas

Meng 2/3 eetlepels olie van de zongdroogde tomaten met de uitgeperste knoflook. 

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking, giet deze af wanneer hij gaar is. 

De champignons was je en snijd je in partjes, bak ze even in boter of olie op hoog vuur. De tomaten snijd je ook in partjes, vervolgens verwijder je het vruchtvlees en snijd je ze in kleine stukjes. De zongedroogde tomaten snijd je óók nog in kleine stukjes. De olijven kun je ook nog klein snijden, dit hoeft niet natuurlijk :). 

Voeg de tomaten toe aan het olie/knoflook mengsel. Zelf doe ik de champignons en olijven hier ook bij maar als je dit niet lekker lijkt; vooral niet doen. Dek het mengsel af en laat het ongeveer 15/20 minuten intrekken (langer is altijd goed).

Roer de pasta nu door het mengsel, voeg er een handje rucola aan toe en roer ook dit weer goed door. Eventueel nog bestrooien met Parmezaanse kaas en nu lekker genieten van je maaltijd :).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten